Οδηγίες

Στο παιχνίδι θα συμμετάσχουν μόνο ομάδες σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου

ΟΔΗΓΙΕΣ

Το παιχνίδι αποτελείται από μία σειρά γρίφων, τους οποίους θα πρέπει να λύσετε, ξεκινώντας από τον πρώτο που θα σας δοθεί μόλις εισέλθετε στο παιχνίδι. Μόλις λύσετε σωστά έναν γρίφο, θα οδηγηθείτε αυτόματα στον επόμενο που θα πρέπει να λύσετε κοκ, μέχρι να λύσετε και τον τελευταίο γρίφο και να φτάσετε έτσι στον θησαυρό.

Νικητής θα είναι αυτός που θα φτάσει πρώτος στο θησαυρό.

Μπορείτε να μετακινήστε εμπρός και πίσω μεταξύ των γρίφων που έχετε ήδη λύσει δηλαδή κατά σειρά μεταξύ του πρώτου που λύσατε και μέχρι και τον γρίφο που πρέπει να λύσετε τώρα, χρησιμοποιώντας τα βελάκια στο επάνω μέρος της οθόνης. Το πρώτο αριστερά βελάκι σας οδηγεί στον πρώτο γρίφο. Το επόμενο βελάκι (δεύτερο από αριστερά) σας οδηγεί στον προηγούμενο γρίφο από αυτόν που βρίσκεστε τώρα (προφανώς είναι γρίφος που έχετε ήδη λύσει). Το επόμενο βελάκι (τρίτο από αριστερά) σας οδηγεί στον επόμενο γρίφο από αυτόν που βρίσκεστε τώρα (αν βρίσκεστε στον γρίφο που έχετε να λύσετε τώρα, δεν σας πάει πουθενά αλλού). Και το τελευταίο στην σειρά βελάκι σας οδηγεί στον γρίφο που έχετε να λύσετε τώρα.

Όταν βρίσκεστε σε γρίφο που ήδη έχετε λύσει, θα βλέπετε επάνω δεξιά στην οθόνη και σε κόκκινο φόντο, την λύση του γρίφου, αν αυτός είχε λέξη ή λέξεις σαν λύση ή την φράση “ΕΧΕΤΕ ΛΥΣΕΙ ΤΟΝ ΓΡΙΦΟ ΑΥΤΟ!”, αν η λύση ήταν μόνον “κλικ” σε χάρτη. Ακριβώς από κάτω θα υπάρχει, και πάλι σε κόκκινο φόντο, η φράση: “(Δείτε στο κάτω μέρος της σελίδας!)” που εννοεί οτι αν κοιτάξετε στο κάτω μέρος της σελίδας θα βρείτε μία εξήγηση για τον γρίφο.

Να διαβάζετε καλά τα κείμενα που σας δίνονται στους γρίφους και να μελετάτε καλά και σκεπτόμενοι σε βάθος πιθανές φωτογραφίες. Επίσης χρειάζεστε και ηχεία διότι οι γρίφοι μπορεί να περιέχουν ηχητικά δεδομένα ή και βίντεο. Μπορεί επίσης να σας ζητηθεί να τυπώσετε κάτι ή να χρησιμοποιήσετε κάποια OnLine Web εφαρμογή πχ σταυρόλεξα, πάζλς, sudoku κλπ.

Σαν λύση ο κάθε γρίφος θα απαιτεί:

α) είτε μία ή περισσότερες λέξεις που θα έχουν “οριστεί” καλά στον γρίφο και τις οποίες θα γράψετε σωστά με κεφαλαία ελληνικά στο κατάλληλο κουτάκι στο τέλος της σελίδας και θα πατήσετε το κουμπί με την λέξη: “Αποστολή”.

β) είτε να κάνετε “κλικ” στο σωστό γεωγραφικό σημείο που θα σας “περιγράφεται” μέσα από τον γρίφο, στην περίπτωση που στον γρίφο υπάρχει χάρτης (google map). Αφού βρείτε στον χάρτη το σωστό σημείο και κάνετε “κλικ” θα εμφανιστεί ένα σημαδάκι κόκκινο και πάνω του ένα κουμπί με τη φράση: “Εδώ είναι!”, το οποίο κουμπί και θα πρέπει να πατήσετε. Αν ψάχνετε κάποιον τόπο, μπορείτε ΑΠΛΩΣ να βοηθηθείτε, γράφοντας αυτό που ψάχνετε στο κουτάκι που βρίσκεται μέσα στον χάρτη επάνω αριστερά, όπου φαίνεται η φράση: “Εισάγετε τοποθεσία”, η οποία θα εξαφανιστεί μόλις αρχίσετε να γράφετε. Με το που θα πατάτε για να γράψετε τον τόπο που θέλετε να ψάξετε, θα σας προτείνονται τόποι για να διαλέξετε εάν κάποιος από αυτούς είναι αυτός που σας ενδιαφέρει. Επιλέγοντας κάποιον από τους προτεινόμενους τόπους, θα οδηγηθείτε αυτόματα σ΄ αυτόν, προκειμένου να εντοπίσετε αυτό που ψάχνετε καλύτερα.

γ) είτε συνδυασμός και των δύο παραπάνω, δηλαδή σωστό “κλικ” στον χάρτη που υπάρχει, αλλά και σωστή αναγραφή μίας ή περισσότερων ζητουμένων λέξεων δεδομένου ότι πάνω από το κόκκινο σημαδάκι θα υπάρχει εκτός από το κουμπί με τη φράση: “Εδώ είναι!”, ένα κουτάκι, στο οποίο θα πρέπει να γράψετε την ή τις σωστές ζητούμενες λέξεις πριν πατήσετε το κουμπί “Εδώ είναι!”.

Προσοχή χρειάζεται όταν ζητείται σημείο στον χάρτη. Αν πιστεύετε οτι ζητείται οδός, θα πρέπει να κάνετε “κλικ” ακριβώς σε ένα από τα δύο άκρα της. Αν ζητείται μνημείο, κτίριο κ.λπ.,  ακριβώς πάνω ζητούμενο σημείο. Αν ζητείται πόλη ή χωριό, το αποδεκτό “κλικ” θα είναι σε ολόκληρη την περιοχή του τόπου που ζητείται (κύκλος με κέντρο περίπου το κέντρο του τόπου και ακτίνα που να καλύπτει όσο το δυνατόν ολόκληρο τον τόπο. Έτσι ο αποδεκτός κύκλος “κλικ” πχ για το Λονδίνο θα είναι τεράστιος σε σχέση με τον αποδεκτό κύκλο για το χωριό Πηγή.

Μπορείτε να προσπαθήσετε να λύσετε τον κάθε γρίφο όσες φορές θέλετε χωρίς να διακινδυνεύσετε κάτι, αν δεν τα καταφέρνετε. Δεν θα επιβραβευτείτε αν οι προσπάθειες που κάνετε σε κάθε γρίφο είναι οι ελάχιστες δυνατές. Σημασία έχει μόνον ο χρόνος και όχι οι προσπάθειες. Η κατάταξη θα προκύψει ανάλογα με τον συνολικό χρόνο που χρειάστηκε για να φτάσει στον θησαυρό η κάθε ομάδα. Νικήτρια θα είναι η ομάδα που χρειάστηκε τον λιγότερο δυνατό χρόνο και άρα βρήκε πρώτη τον θησαυρό. Οι υπόλοιπες θα πρέπει να συνεχίσουν και να τερματίσουν βρίσκοντας τον θησαυρό και καταλαμβάνοντας έτσι ανάλογα με τον χρόνο τους, μία θέση στην κατάταξη.

Μπορείτε να συνδέεστε με τον ίδιο λογαριασμό από πολλούς υπολογιστές ταυτόχρονα. Σε κάποιον από αυτούς, να έχετε ανοικτή την σελίδα από την επιλογή του μενού “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ” προκειμένου να εκφράζετε απορίες που θα βλέπουν όλοι και να παίρνετε απαντήσεις που θα βλέπουν όλοι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Απορίες:  Μανόλης Μεταξάκης
Άμεσο μήνυμα: messenger στο facebook

© 2024 Αρκάδι: Η μεγάλη αυτοθυσία! | WordPress Theme : ScrollMe