ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, “ΚΥΝΗΓΙΑ ΘΗΣΑΥΡΟΥ”, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

(ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ)

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Η είσοδος στο παιχνίδι την Παρασκευή 5-11-2021, θα επιτρέπεται ΜΟΝΟ για τις ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα γίνεται ΜΟΝΟ από τον σύνδεσμο που θα έχουν λάβει στο e-mail που έχουν δηλώσει!

ΟΔΗΓΙΕΣ

Το παιχνίδι αποτελείται από μία σειρά γρίφων, τους οποίους θα πρέπει να λύσετε με την σειρά, ξεκινώντας από τον πρώτο που θα σας δοθεί μόλις εισέλθετε στο παιχνίδι. Μόλις λύσετε σωστά έναν γρίφο, θα οδηγηθείτε αυτόματα στον επόμενο που θα πρέπει να λύσετε κ.ο.κ., μέχρι να λύσετε και τον τελευταίο γρίφο και να φτάσετε έτσι στο θησαυρό.

Νικητής θα είναι αυτός που θα φτάσει πρώτος στο θησαυρό.

Μπορείτε να μετακινείστε εμπρός και πίσω μεταξύ των γρίφων που έχετε ήδη λύσει, δηλαδή κατά σειρά μεταξύ του πρώτου που λύσατε και μέχρι και τον γρίφο που βρίσκεστε τώρα, χρησιμοποιώντας τα κουμπιά στο πάνω μέρος της οθόνης. 

Όταν βρίσκεστε σε γρίφο που ήδη έχετε λύσει, θα βλέπετε επάνω δεξιά στην οθόνη τη φράση “ΕΧΕΙΣ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΓΡΙΦΟ ΑΥΤΟ! ΔΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ!”. Έτσι, αν κοιτάξετε στο κάτω μέρος της σελίδας, ίσως βρείτε επεξηγήσεις σχετικά με το γρίφο και το παιχνίδι. Αν απαντήσετε, θα δείτε μήνυμα που θα περιέχει τη φράση: “ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΓΡΙΦΟ ΑΥΤΟ! ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ!”.

Να διαβάζετε καλά τα κείμενα που σας δίνονται στους γρίφους και να μελετάτε καλά και σκεπτόμενοι σε βάθος, τις πιθανές φωτογραφίες. Χρειάζεστε και ηχεία, διότι οι γρίφοι μπορεί να περιέχουν ηχητικά δεδομένα ή και βίντεο. Μπορεί, επίσης, να σας ζητηθεί να τυπώσετε κάτι ή να χρησιμοποιήσετε κάποια Online Web εφαρμογή π.χ. σταυρόλεξα, παζλ, sudoku κλπ.

Σαν λύση ο κάθε γρίφος θα απαιτεί είτε:

α) μία ή περισσότερες λέξεις που θα έχουν “οριστεί” καλά στον γρίφο και τις οποίες θα γράψετε σωστά με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ στο κατάλληλο κουτάκι στο τέλος της σελίδας και να πατήσετε το κουμπί με την λέξη: “Αποστολή”.

β) να κάνετε “κλικ” στο σωστό γεωγραφικό σημείο που θα σας “περιγράφεται” μέσα από τον γρίφο, στην περίπτωση που στον γρίφο υπάρχει χάρτης (google map). Αφού βρείτε στον χάρτη το σημείο που θεωρείτε σωστό και κάνετε “κλικ” θα εμφανιστεί ένα σημαδάκι κόκκινο και πάνω του ένα κουμπί με τη φράση: “Εδώ είναι!”, το οποίο και θα πρέπει να πατήσετε. Αν ψάχνετε κάποιον τόπο, μπορείτε ΑΠΛΩΣ να βοηθηθείτε, γράφοντας αυτό που ψάχνετε στο κουτάκι που βρίσκεται μέσα στον χάρτη επάνω αριστερά, όπου φαίνεται η φράση: “Εισάγετε τοποθεσία”. Με το που θα πατάτε για να γράψετε τον τόπο που θέλετε να αναζητήσετε, θα σας προτείνονται αυτόματα τόποι για να διαλέξετε εάν κάποιος από αυτούς είναι αυτός που σας ενδιαφέρει. Επιλέγοντας κάποιον από τους προτεινόμενους τόπους, θα οδηγηθείτε αυτόματα σε αυτόν, προκειμένου να εντοπίσετε αυτό που ψάχνετε καλύτερα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Είναι πιθανόν, ακόμα και αν οδηγηθείτε σε σωστό μέρος, να μην αρκεί το κλικ στο σημείο ακριβώς που σας “έριξε” η παραπάνω αναζήτηση αλλά κάπου εκεί κοντά, γιατί ίσως να χρειάζεται να “ζουμάρετε” περισσότερο προκειμένου να βρείτε το σωστό σημείο. Π.χ. αν το σημείο είναι μία πόλη, π.χ. το Ρέθυμνο, τότε ένα κλικ πάνω σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης στο χάρτη αρκεί για να θεωρηθεί οτι το βρήκατε. Αν όμως ζητείται η θέση κάποιου αγάλματος της πόλης, θα πρέπει να “ζουμάρετε” πάνω στο σωστό άγαλμα και να κάνετε κλικ πάνω του ή πολύ κοντά σε αυτό για να είναι αποδεκτό. Αν εσείς κάνετε κλικ πχ σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της πόλης, μακριά από το άγαλμα, αυτό δεν θεωρείται σωστό!

γ) συνδυασμός και των δύο παραπάνω, δηλαδή σωστό “κλικ” στον χάρτη που υπάρχει, αλλά και σωστή αναγραφή μίας ή περισσότερων ζητούμενων λέξεων δεδομένου ότι πάνω από το κόκκινο σημαδάκι, θα υπάρχει εκτός από το κουμπί με τη φράση: “Εδώ είναι!”, ένα κουτάκι, στο οποίο θα πρέπει να γράψετε την ή τις σωστές ζητούμενες λέξεις πριν πατήσετε το κουμπί “Εδώ είναι!”.

ΠΡΟΣΟΧΗ χρειάζεται να έχετε, όταν ζητείται σημείο στον χάρτη. Αν πιστεύετε ότι ζητείται οδός, θα πρέπει να κάνετε “κλικ” πάνω της ή αν ο δρόμος είναι πολύ μακρύς, περίπου σε ένα από τα δύο άκρα της. Αν ζητείται μνημείο, κτίριο κ.λπ., πρέπει να κάνετε “κλικ”  ακριβώς πάνω στο ζητούμενο σημείο. Αν ζητείται πόλη ή χωριό, το αποδεκτό “κλικ” θα είναι σε ολόκληρη την περιοχή του τόπου που ζητείται (κύκλος με κέντρο περίπου το κέντρο του τόπου και ακτίνα που να καλύπτει όσο το δυνατόν ολόκληρο τον τόπο. Έτσι ο αποδεκτός κύκλος “κλικ” π.χ. για το Λονδίνο θα είναι τεράστιος σε σχέση με τον αποδεκτό κύκλο για το χωριό Πηγή. Βοηθητικό στις αναζητήσεις σας θα ήταν να έχετε μελετήσει καλά τα σημεία, που είναι αναρτημένα στον χάρτη (google map) της ενότητας ΥΛΙΚΟ  κάτω από την επιλογή ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ.

Μπορείτε να προσπαθήσετε να λύσετε τον κάθε γρίφο όσες φορές θέλετε, χωρίς να διακινδυνεύσετε κάτι, αν δεν τα καταφέρνετε. Σε κάθε προσπάθεια που θα κάνετε, θα λαμβάνετε κατάλληλη απάντηση που θα σας βοηθάει στην εξέλιξη του παιγνιδιού! Δεν λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των προσπαθειών για την επίλυση κάθε γρίφου. Σημασία έχει μόνον ο χρόνος και όχι οι προσπάθειες. Η κατάταξη θα προκύψει ανάλογα με τον συνολικό χρόνο που χρειάστηκε για να φτάσει στο θησαυρό η κάθε ομάδα. Νικήτρια θα είναι η ομάδα που χρειάστηκε τον λιγότερο δυνατό χρόνο και άρα βρήκε πρώτη τον θησαυρό. Οι υπόλοιπες θα πρέπει να συνεχίσουν και να τερματίσουν φτάνοντας στο θησαυρό και καταλαμβάνοντας έτσι, ανάλογα με τον χρόνο τους, μία θέση στην κατάταξη.

Μπορείτε να συνδέεστε με τον ίδιο σύνδεσμο που διαθέτετε από πολλούς υπολογιστές ταυτόχρονα. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΚΥΝΗΓΟΥΣ» ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αγαπητοί κυνηγοί των Δημοτικών Σχολείων!
Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου που θα ξεκινήσει το 2ο διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού για τα δημοτικά σχολεία.
25 ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή, 8 παραπάνω από την περυσινή χρονιά.
Ας πάμε, όμως, στα του παιχνιδιού, που γνωρίζουμε ότι περιμένετε με αγωνία!
• Μπορείτε ήδη να διαβάζετε τα ΡΕΘΥΜΝΟΔΩΝΥΜΙΚΑ, που θα είναι η βασική πηγή ιστορικής γνώσης σας για το παιχνίδι. Θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα του κυνηγιού, https://arkadi.didereth.gr , πηγαίνοντας στο ΙΣΤΟΡΙΑ. Βέβαια, ανά πάσα στιγμή θα μπορείτε να αναζητάτε στο διαδίκτυο οποιαδήποτε πληροφορία επιθυμείτε!!! Μπορείτε, επίσης, να βλέπετε και να σχολιάζετε τη σελίδα μας στο facebook, «Αρκάδι η μεγάλη αυτοθυσία». Κάτι χρήσιμο θα βρείτε κι εκεί…
• Η ελάχιστη τεχνική υποδομή που θα χρειαστείτε είναι ένας υπολογιστής και ένας προτζέκτορας. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας διαθέτει ήχο, γιατί θα σας χρειαστεί. Επίσης, συνδέστε και ηχεία να ακούτε καλύτερα… Επικουρικά, ένας εκτυπωτής, μόνο καλά μπορεί να προσφέρει, χωρίς να είναι απαραίτητος…
• Ο πρώτος γρίφος θα σας δοθεί στις 9.00 το πρωί. Ε! αν περάσουν και μερικά λεπτά, μην αγχωθείτε! Δεν είμαστε δα και επαγγελματίες! Ο γρίφος θα σας δοθεί με σύνδεσμο στο e-mail που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας. Για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν, την παραμονή θα σας αποσταλεί ο σύνδεσμος για να δείτε αν μπορείτε να μπείτε με ευκολία.
• Για τυχόν προβλήματα κατά την ημέρα του κυνηγιού μπορείτε να απευθύνεστε με φειδώ στο τηλέφωνο:
Νίκος Δερεδάκης: 6978200399

ΚΑΛΟ ΚΥΝΗΓΙ!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΚΥΝΗΓΟΥΣ» ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ-ΛΥΚΕΙΩΝ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

facebook:  Αρκάδι: Η μεγάλη αυτοθυσία
Μήνυμα πριν το παιχνίδι: messenger στο facebook

 

© 2022 Αρκάδι: Η μεγάλη αυτοθυσία! | WordPress Theme : ScrollMe